A website by War Heritage Institute

Activiteit
Nocturne @ Legermuseum

23 mei 2024

Nocturne @ Legermuseum

Activity details

Datums
-
More info

Nocturne @ Legermuseum

donderdag 23 mei 2024 - 17u tot 22u

Ook dit jaar doet het Legermuseum mee aan de Nocturnes van Brussels Museums! Kom op 23 mei 's avonds langs in het museum, en ontdek allerlei workshops, rondleidingen en extra muros activiteiten.

Op het programma:

  • GUIDED TOUR - Raadsels en grootsheid: de Russische Zaal: Professionele gidsen belichten gedurende circa dertig minuten een zaal van het Koninklijk Legermuseum.
  • GUIDED TOUR “Standing guides” wachten u op in onze zalen om uw vragen te beantwoorden en uitzonderlijke objecten uit te lichten.
  • BEHIND THE SCENE - Het atelier voor de restauratie van vliegtuigen: Tientallen medewerkers werken achter de schermen om de rijke collecties te registreren, te bestuderen, te restaureren en te presenteren. Betreed plekken die normaal gezien voor het publiek gesloten zijn en ontmoet de restaurateurs/conservators in het restauratieatelier voor vliegtuigen.
  • BEHIND THE SCENE - De textielcollecties en hun restauratieatelier: Tientallen medewerkers werken achter de schermen om de rijke collecties te registreren, te bestuderen, te restaureren en te presenteren. Betreed plekken die normaal gezien voor het publiek gesloten zijn en ontmoet de restaurateurs/conservators in de textielcollecties en bijbehorende restauratieateliers.
  • STANDS -  Plezier in het museum: Wil je graag op de foto in een loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog, in eerste klasse in een Sabena-vliegtuig zitten of op een ludieke manier onze topstukken ontdekken? De hele avond lang worden in het volledige museum verschillende activiteiten aangeboden.
  • EXTRA MUROS - Triomfboog en zuilengalerij van het Jubelpark – rooftop tour: Ontdek de architectuur en enkele verborgen schatten van het Jubelpark. Het Legermuseum en Museum Kunst en Geschiedenis organiseren samen deze Extra-Muros onder buren, met een bezoek aan en op een stukje van de skyline van Brussel. Ontdek de prachtige mozaïeken van het halfrond, klim tot boven op de triomfboog en bewonder de paleizen en tuinen van het Jubelpark.

 

OPGELET: voor sommige activiteiten dien je te reserveren, neem zeker een kijkje op de website van de nocturnes!

Visual Nocturnes 2024