A website by War Heritage Institute

Animaties en Workshops Lagere School

Animaties en Workshops Lagere School

  • Duur: 1u30
  • Groepsgrootte: maximaal 15 kinderen
  • Prijs: 85 euro per groep voor een bezoek tijdens de week (95 euro in het weekend) + 3 euro per kind
  • Voorwaarden: reservatie verplicht uiterlijk 3 weken voor de gekozen datum
propagande
Zeg, propaganda, wat is dat eigenlijk ? (tijdelijk enkel beschikbaar in Frans)

Wat is propaganda? Wat is het doel? En hoe ver kan het leiden? Al deze vragen worden op een ludieke en visuele manier beantwoord via de activiteiten die worden aangeboden in onze rubrieken 'Interbellum' en 'Tweede Wereldoorlog'.

Publiek: 10-14 jaar oud

salle 14-18
Er was eens de Grote Oorlog

De oorlog van '14-'18 wordt interactief verteld door middel van puzzels, historische foto's en voorwerpen.

Publiek: 8-12 jaar oud

arms and armour
De kleine ridder

Tijdens deze workshop worden de leerlingen ondergedompeld in de middeleeuwen. Hoe wordt er in deze periode gevochten? Zijn de ridders de enigen die vechten? Hoe zijn ze uitgerust? Wat zijn hun hobby's?

Publiek: 7-12 jaar oud

zaal 40-45
Kinderen tijdens de oorlog

Opgroeien in oorlogstijd is geen pretje... Hoewel kinderen oorlog op een andere manier ervaren dan volwassenen, voelen ook zij de maatregelen van de Duitse bezetter. Hun schoolboeken worden gecensureerd, ze lijden honger en ondergaan luchtbombardementen. Tijdens deze boeiende animatie ervaart de groep hoe het was om kind te zijn tijdens het interbellum en de Tweede Wereldoorlog.

Publiek: 8-12 jaar oud

Luchtvaarthal
Missie 'Regenboog'

Tijdens onze missie 'Regenboog' komen en jij en je vriendjes alles te weten over de fascinerende wereld van kleur en camouflage in het leger. Het doel van deze missie? Je probeert de geheime kleurcode te kraken door verschillende opdrachten (kleurplaat, puzzel, raadsels) tot een goed einde te brengen. 

Publiek: 7-12 jaar oud

workshop bête
Beestig!

Beleef samen met Léo, de Belgische leeuw, een beestig avontuur! Samen met hem ontdek je dat het leger in het verleden niet alleen soldaten, maar ook heel wat dieren in de rangen telde. Je maakt kennis met loopgraafhonden, postduiven, lastpaarden, regimentsmascottes en nog vele andere gevederde of behaarde militaire collega’s!

Publiek: 6-12 jaar oud (voor deze activiteit hoef je niet te kunnen lezen)

 

Hall air
Op de vleugels van de wind (tijdelijk niet beschikbaar)

Ready for take off?
'Op de vleugels van de wind' brengt je in hogere sferen. Wanneer steeg het eerste vliegtuig op, welk toestel kan het snelst vliegen en wat is het verschil tussen een bommenwerper en een straaljager? Aan de hand van knutselwerkjes, tekeningen en puzzels vind je een antwoord op al deze vragen. Zo ontdek je op een speelse en actieve manier de wondere wereld van piloten en vliegtuigen.

Publiek: 8-14 jaar oud