A website by War Heritage Institute

Conferentie: "De oorsprong van België"

Het War Heritage Institute is verheugd u uit te nodigen voor een inspirerende en verhelderende conferentie ter gelegenheid van de onthulling van vernieuwde Hollandse Zaal...

Conferentie: "De oorsprong van België"

Conferentie "De oorsprong van België"

Geschiedenis, Nationale Identiteit & Museaal Verhaal

4 OKTOBER 2023 • 9-18U

Het War Heritage Institute is verheugd u uit te nodigen voor een inspirerende en verhelderende conferentie ter gelegenheid van de onthulling van vernieuwde Hollandse Zaal. Dit evenement belooft een verrijkende ervaring te worden omdat we wetenschappers en museumprofessionals samenbrengen om twee centrale thema’s te bespreken: “De geboorte van de Belgische staat en zijn impact op de nationale identiteit” en “Nationale verhalen vertellen in militaire musea”.

HOOGTEPUNTEN VAN DE AGENDA:
  1. Van Waterloo tot Leopold I: De geboorte van de Belgische staat en zijn impact op de nationale identiteit:
    Een reeks gerenommeerde historici uit binnen- en buitenland zullen ons meenemen op een historische reis, waarbij het ontstaan van de Belgische staat wordt verkend en hoe deze gedenkwaardige gebeurtenis de Belgische nationale identiteit in belangrijke mate heeft gevormd.

  2. Het ‘nationaal verhaal’ in de (militaire geschiedenis) musea: Presentaties van experts: Toonaangevende conservatoren en museumprofessionals zullen hun inzichten delen over de uitdagingen en mogelijkheden van het presenteren van nationale verhalen in militaire musea. Paneldiscussies: Eminente geleerden en experts zullen deelnemen aan levendige discussies en debatten, die licht werpen op verschillende aspecten van de geschiedenis van België en de ontwikkeling van zijn nationale identiteit.

Klik hier om de volledige dagindeling te bekijken! →

ADRES:
Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis,
Jubelpark 3,
1000 Brussel

REGISTRATIE:
Om je plaats op deze conferentie veilig te stellen, gelieve je in te schrijven op events@warheritage.be. Inschrijven verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt.

Vier samen met ons de geschiedenis en het erfgoed:
We kijken uit naar uw aanwezigheid op deze spannende conferentie, terwijl we de opening van onze nieuwe museumafdeling vieren. Samen zullen we het rijke tapijt van de Belgische geschiedenis verkennen en de intrigerende verhalen die militaire musea overbrengen.

Banner 100 years Military Museum
Beleef de geschiedenis voor een weekend!

Het Legermuseum ook bestaat 100 jaar in het Jubelpark... Vier met ons mee tijdens een ongelooflijk feestweekend! Wat mag je verwachten?

• Een verlaagd tarief en langere openingstijden!
• Verschillende re-enactments en animaties,
• Activiteiten voor groot en klein,
• Toegang tot het volledige Legermuseum,
• Vele andere verrassingen...