A website by War Heritage Institute

Welkom in het
Koninklijk Legermuseum

Homepage Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Beste bezoekers,

Goed nieuws! De renovatiewerken van het Legermuseum door de Regie der Gebouwen vorderen gestaag. Daarom, en om veiligheidsredenen: 

  • is een deel van onze Historische zaal gesloten;
  • zijn een deel van de Luchtvaarthal  gesloten tot nader order.

Alle andere zalen kunnen bezocht worden: onze zaal '14-18, onze expo '40-'45 (Oorlog, Bezetting, Bevrijding), onze gerenoveerde zaal Wapens en Harnassen, de Arcades, Technische Zaal.

We danken u voor uw begrip.

Visuel Conférence Origines Belgique
Conferentie: "De oorsprong van België"
Geschiedenis, Nationale Identiteit & Museaal Verhaal

Het War Heritage Institute is verheugd u uit te nodigen voor een inspirerende en verhelderende conferentie ter gelegenheid van de onthulling van vernieuwde Hollandse Zaal! Dit evenement belooft een verrijkende ervaring te worden omdat we wetenschappers en museumprofessionals samenbrengen om twee centrale thema’s te bespreken: “De geboorte van de Belgische staat en zijn impact op de nationale identiteit” en “Nationale verhalen vertellen in militaire musea”.

Banner 100 years Military Museum

Beleef de geschiedenis voor een weekend!

Het Legermuseum bestaat 100 jaar in het Jubelpark... Vier met ons mee tijdens een ongelooflijk feestweekend! Wat mag je verwachten?

• Een verlaagd tarief en langere openingstijden!
• Verschillende re-enactments en animaties,
• Activiteiten voor groot en klein,
• Toegang tot het volledige Legermuseum,
• Vele andere verrassingen...

MP

Parcours Manneken-Pis

In het kader van de viering van het honderdjarig bestaan van het museum op de Jubelparksite, verwelkomt het Koninklijk Legermuseum Manneken Pis. Doorheen het hele museum worden bezoekers verrast door verschillende beeldjes, aangekleed met kostuumpjes uit de persoonlijke garderobe van het beroemde Brusselse jongetje.

Om deze ontdekking nog aangenamer te maken, heeft de educatieve dienst een bezoekboekje voor het hele gezin samengesteld... 

MuseumPass in the Aviation Hall

Kom gratis naar het Legermuseum met je museumpas!

Wist je dat je met je Museumpas ook het Legermuseum kan bezoeken? De museumpas is het grootste museumabonnement van het land. Je krijgt een jaar lang toegang tot alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil !

Klaar voor een jaar vol beleving? Kies voor de museumpas, deze kost slechts € 59 en kan aan het onthaal van het museum gekocht worden !

Panoramisch zicht Brussel Triomfboog

Ontdek het unieke panorama op Brussel vanop de Triomfboog!

Via het Legermuseum hebt u toegang tot de terrassen bovenop de Triomfboog in het Jubelpark. Deze terrassen bieden u een uniek en spectaculair panorama op de Belgische en Europese hoofdstad.