A website by War Heritage Institute

Welkom in het
Koninklijk Legermuseum

Homepage Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Beste bezoekers,

Goed nieuws! De renovatiewerken van het Legermuseum door de Regie der Gebouwen vorderen gestaag. Daarom, en om veiligheidsredenen: 

  • is een deel van onze Historische zaal gesloten sinds 7 februari en voor een periode van 6 maanden;
  • is een deel van de zaal '14-'18 gesloten tot nader order.

We danken u voor uw begrip.

Arms & Armour _ new Gallery

Wapens, harnassen en .....smartphones!

Willen je kinderen echte ridders worden? We zoeken ridders met ambitie! Kom tijdens de krokusvakantie naar het museum en ontdek onze nieuwe activiteit met de Erfgoedapp!

Onder begeleiding van onze digi-knight ontdek je hoe harnassen en wapens werden gemaakt en welke middeleeuwse invloeden we nu nog terugvinden in ons dagelijks leven. 

MuseumPass in the Aviation Hall

Kom gratis naar het Legermuseum met je museumpas!

Wist je dat je met je Museumpas ook het Legermuseum kan bezoeken? De museumpas is het grootste museumabonnement van het land. Je krijgt een jaar lang toegang tot alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil !

Klaar voor een jaar vol beleving? Kies voor de museumpas, deze kost slechts € 59 en kan aan het onthaal van het museum gekocht worden !

Panoramisch zicht Brussel Triomfboog

Ontdek het unieke panorama op Brussel vanop de Triomfboog!

Via het Legermuseum hebt u toegang tot de terrassen bovenop de Triomfboog in het Jubelpark. Deze terrassen bieden u een uniek en spectaculair panorama op de Belgische en Europese hoofdstad.